Film: The Brothers Grimm

Grimm prospects

Ja dette var en blandet opplevelse. Terry Gilliam’s film, som er løst basert på Brødrene Grimm’s barnehistorier, har et lovende konsept: at brødrene er “con-artists” som reiser landet rundt og hjelper overtroiske landsbygder bli kvitt falske spøkelser, forhekselser osv som brødrene selv har satt i stand. Men brødrene blir tatt på fersken, og som straff må hjelpe med en onkli forhekselse. Minner litt om Ghostbusters egentlig. Desverre kommer vitsene altfor sjeldent i denne filmen, og det blir både dramatisk og skummelt innimellom. Billedspråket er typisk Gilliam, overdådig og fantastisk, nesten nok til å redde filmen. Fans av Baron Munchausen vil finne mye å like her. Gjenganger Jonathan Pryce spiller halv-gal nok en gang, og Monica Bellucci tar seg bra ut som den onde dronningen. Matt Damon derimot ser helt tullete ut som den ene Grimmen.

Grei nok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *